Siem de Jong

De Jong strijdvaardig: “Daarom leg ik me niet bij mijn reserverol neer”

Siem de Jong werd in augustus van het vorige jaar voor drie seizoenen vastgelegd door Ajax. De inmiddels 29-jarige Ajacied zit echter meer op de bank dan dat hij speelt. De aanvallende middenvelder hoopt op een betere tweede seizoen bij de Amsterdamse club.

“Ik had me daar wel iets meer van voorgesteld”, zegt De Jong tegen De Telegraaf. “Ik heb wel wat kansen gehad, maar het is niet geworden wat ik ervan had gehoopt. De vroege uitschakelingen in Europa en de KNVB-beker waren ook in mijn nadeel”, zegt de speler over dit seizoen.

Sommigen vinden De Jong niet meer dezelfde speler als in zijn eerste Ajax-periode. “Het is vooral het gebrek aan het ritme van wedstrijden spelen. Als je veel speelt, gaat het je makkelijker af. Natuurlijk kijk ik ook naar mezelf. Misschien had ik er zelf ook méér aan moeten doen”, aldus de zelfkritische De Jong.

De kampioen van 2011, 2012, 2013 en 2014 blijft ervoor vechten. “Ik heb nog een contract voor twee seizoenen en er zijn meer spelers geweest die na een minder seizoen de pannen van het dak speelden. Kijk naar Luuk… Daarom leg ik me niet bij mijn reserverol neer. Als je dat doet, is het over. Ik zal alles blijven geven”, aldus de zesvoudige international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.