De Jong ziet Ajax als optie: ‘Ik wil weer spelen’

Siem de Jong kent sinds zijn overstap van Ajax naar Newcastle United geen gelukkige periode. De aanvallende middenvelder is veel geblesseerd geweest, maar ook een fitte De Jong werd amper opgesteld. “In het begin zat ik er dicht tegenaan en mocht ik soms invallen. Maar toen we te veel goals tegen kregen en te open speelden, zette hij het om naar een defensieve manier van spelen. In zo’n systeem heb ik minder kans”, legt hij uit in gesprek met FOX Sports.

Door de degradatie van Newcastle en de weinige speelminuten die hij krijgt, lijkt De Jong te willen verkassen. “Ik denk over alles na. Als de club zegt dat ik verkocht of verhuurd mag worden, moet ik kijken naar alle mogelijkheden. Ik ken Nederland natuurlijk en Ajax zal altijd een optie blijven. Peter Bosz? Ik heb hem wel eens gesproken, maar nog nooit onder hem gewerkt. Volgens mij houdt hij van goed voetbal en verzorgd spel. Dat past bij mij. Ik wil weer spelen, in een ritme komen. Ik hoop op een goede oplossing.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.