Jaap Stam

De Ligt al Europese top? Stam: “Ik vind van niet”

Jaap Stam vindt Matthijs de Ligt een toptalent. De trainer van PEC Zwolle weet nog niet of de 19-jarige aanvoerder van Ajax ook al Europese top is. Stam had als trainer van Jong Ajax korte tijd met De Ligt te maken. Hij zag toen al dat de Ajacied ver zou kunnen komen.

“Dat weet ik nog heel goed, dat was met Dennis Bergkamp. Toen zei ik: nou, ik heb hem één of twee keer gezien, maar ik kan je nu al vertellen, die is in bepaalde aspecten van het vak verdediger nu al verder dan degenen die nu achterin spelen in het eerste elftal. Toen was hij volgens mij 15 of 16 jaar”, zegt de coach in gesprek met De Telegraaf.

Sindsdien is de ontwikkeling van De Ligt snel gegaan, ziet ook Stam. “Uiteindelijk gaat het erom dat hij nog meer stappen maakt en heel constant wordt, zodat straks de stap naar het buitenland voor hem nog makkelijker wordt. Dat hij moeiteloos kan instappen en er niet een enorm verval komt, wat je bij heel veel spelers wel ziet.”

Stam speelde voor Europese topclubs als Manchester United en AC Milan. Stam ziet De Ligt daar op termijn ook wel spelen. “Uiteindelijk kan De Ligt daar zeker komen. Of hij nu al van dat niveau is? Op basis van de wedstrijden in de Champions League zou je kunnen zeggen van wel, maar ik vind van niet. Want je moet je uiteindelijk bewijzen in de topcompetities. Hij krijgt daarin, met alle respect voor wat er in Nederland rondloopt, veel betere tegenstanders tegenover zich. En brengt hij dat, dan kun je zeggen dat De Ligt Europese top is.”

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.