De Ligt baalt van tegengoals: ‘Zonde en onnodig’

Ajax won zaterdagavond zonder enkele moeite met maar liefst 6-2 van Excelsior, maar Matthijs de Ligt vindt de twee tegengoals een smetje op de zege. “Dat is zonde en onnodig. Het zijn toch weer twee goals minder voor het doelsaldo”, doelt hij op de spannende titelstrijd met PSV die zomaar op doelsaldo beslist kan gaan worden. “Maar met 6-2 mag je op zich tevreden zijn”, zegt hij tegenover FOX Sports.

Eén van de Ajax-goals kwam uit een strafschop na een overtreding op Matthijs de Ligt. Eerder in de wedstrijd was er ook al een moment dat de bal op de stip had gekund vond De Ligt. “Ik denk dat de eerste misschien wel meer een penalty is dan de tweede, maar hij schiet tegen m’n voet aan”, zo concludeerde hij dat het een terechte strafschop was. “Ik had pijn, dus ging naar de grond. Niet om een penalty te forceren ofzo.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.