Matthijs de Ligt

De Ligt: “Besef hoe jammer het is dat we geen Europees voetbal spelen”

Matthijs de Ligt kreeg na de oefeninterland tegen Engeland (0-1 verlies) de nodige complimenten van zijn medespelers en de bondscoach Ronald Koeman. De 18-jarige Ajacied was zelf “redelijk tevreden” over zijn optreden van afgelopen vrijdag.

Opbouwend kan het nog wel beter, vindt de verdediger zelf. “Dat kwam een beetje door het nieuwe systeem dat we speelden, waarin vastigheden nog ontbreken. Maar al met al kan ik redelijk tevreden zijn, denk ik”, zegt De Ligt tegen De Telegraaf. “Maar wij weten als ploeg heel goed dat dit pas een begin is.”

“Engeland is een goede ploeg, die op het WK ook hoge ogen gaat gooien, denk ik. Aanvallend hebben we weinig gecreëerd, maar Engeland heeft dat ook”, vindt de international, die vandaag (maandag) weer in het veld staat tegen het Portugal van Ronaldo. “Ik besef ook hoe jammer het is dat we geen Europees voetbal met Ajax spelen. Tegen dit soort tegenstanders en in dit soort wedstrijden wordt iets anders gevraagd. Deze momenten moet ik koesteren, want deze potjes zijn ontzettend leerzaam.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)
Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.