De Ligt besluit over Ajax of transfer: “In de vakantie rustig nadenken”

De nog maar 18-jarige Matthijs de Ligt weet het nog niet zeker of hij bij Ajax blijft of een transfer wil maken. “In de vakantie ga ik eens rustig nadenken over mijn toekomst,” zegt De Ligt vandaag in een interview met het Algemeen Dagblad.

De berichten over een mogelijke transfer naar een grote, rijkere club strelen de verdediger wel, maar voorlopig wil hij niet bezig zijn met zijn toekomst. “Maar wat er ook gebeurt: ik ben nu met Oranje bezig, met de komende twee interlands. In de vakantie zien we wel verder,” vindt de Ajacied.

De Ligt wil ook afwachten hoe de Ajax-selectie er voor volgend seizoen uit zal zien. “Natuurlijk is het voor mij relevant welke spelers er bij Ajax blijven, en hoe sterk het team komend seizoen is,” aldus de vijfvoudig international, die zich niet bemoeid met de andere spelers van Ajax. “Maar uiteindelijk kunnen die jongens heel goed zelf beslissen. Het is hun vrije keuze.”

Directeur spelersbeleid Marc Overmars gaf vorige week nog aan dat Ajax de jeugdopleiding net zo goed kan sluiten als de Amsterdamse club tieners gaat verkopen. “Marc mag dat zeggen. Ik denk dat je daar verder niet te veel achter moet zoeken,” aldus De Ligt. “Het is ook niet echt aan mij om daar een mening over te geven. Maar ik denk dat het per speler verschilt. De ene komt net kijken, de andere is al wat verder”, zo besluit de speler die in Amsterdam nog vastligt tot 30 juni 2021.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.