De Ligt blij met Tadic: “Hij past perfect in het spel”

Matthijs de Ligt was na de 4-2 winst op Vitesse blij met zijn medespeler Dusan Tadic. De mentaliteit en scorend vermogen van de Serviër is goud waard voor Ajax. Verder was de Ajax-aanvoerder blij met zijn goal, maar was de Ajacied niet zo te spreken over de dubbele wissel in de 62-ste minuut.

“We hebben hem om deze reden gehaald. Hij scoort en geeft assists”, zegt De Ligt over Tadic tegenover FOX Sports. “Daarnaast is hij ook belangrijk voor de ploeg met zijn harde werken. Ik denk dat hij het boven verwachting doet en profiteert van de kwaliteiten in ons team. Hij past perfect in het spel dat wij spelen en ik denk dat hij daarom zoveel goals kan maken.”

Na een dik uur werden Hakim Ziyech en Niclas Tagliafico vervangen door David Neres en Rasmus Kristensen. Het verdedigingscentrum De Ligt – Blind werd uit elkaar gehaald. “Misschien dat we andere dingen deden. We zetten minder fel druk en waren minder rustig aan de bal. Of dat te maken had met omzettingen, weet ik niet. Ik denk dat het deels met de omzettingen te maken had, maar ook met onze concentratie”, zo denkt de 19-jarige verdediger.

Positiever was dat De Ligt weer scoorde via een kopbal na een corner. Precies een week geleden deed de international hetzelfde tegen Juventus. “In de eerste helft was ik dichtbij en in de tweede helft viel hij gelukkig. Ik denk dat die tegen Juventus qua lading mooier was, maar hier ben ik net zo blij mee”, besluit de ‘Golden Boy‘.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.