De Ligt: ‘’De druk ligt weer bij PSV’’

Ajax heeft na de Champions League wedstrijd tegen Juventus (1-2 zege) zeer moeizaam gewonnen van FC Groningen: 0-1. Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt denkt dat deze nipte overwinning van de Amsterdammers een tik is voor de spelers van PSV: ‘’Ja, dat denk ik wel, zij hebben natuurlijk ook voor de buis gezeten. We winnen met 0-1, terwijl het erg lastig was’’, reageert de 19-jarige verdediger op FOX Sports.

De Ligt vindt dat zijn ploeg naar zichzelf moet blijven kijken: ‘’We moeten ervoor zorgen dat dit soort wedstrijden niet te vaak voorkomen’’. Hij was ook erg blij met Klaas-Jan Huntelaar, ondanks zijn rode kaart: ‘’De ervaring van Klaas maakt het verschil door de 0-1 te maken, maar maakt het voor ons ook lastiger door zijn rode kaart vlak voor tijd’’.

Ajax moest in de laatste minuten van de eerste helft nog oppassen dat het geen strafschop tegen kreeg door een handsbal van Nico Tagliafico. De Ligt: ‘’Ik vond het geen hands, eerlijk gezegd. De scheidsrechter zag het niet en als het discutabel is en de VAR ook niets zegt, waarom zou je hem dan geven?’’

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Koen van Son

Koen van Son