De Ligt: ‘Een prachtige beloning’

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 18 november 2016 12:12 – Bron: Ajax.nl

1474496044

Matthijs de Ligt beleeft vooralsnog het seizoen van zijn leven. Hij maakte zijn debuut in Ajax 1, scoorde direct en werd niet veel later definitief overgeheveld naar de selectie van Peter Bosz. Veel is er echter niet veranderd voor de mandekker. Hij maakt zijn meeste minuten in Jong Ajax en trainde voorheen ook al mee met de A-selectie. “Een prachtige beloning en een mooie eer,” noemt De Ligt het in zijn blog op Ajax.nl

Ondanks zijn jonge leeftijd oogt de verdediger al erg volwassen. Dit komt ook tot uiting in de kleedkamer. “Ook in de kleedkamer van het eerste probeer ik gewoon mezelf te zijn. Een rustig persoon die zijn ding doet, en ook wel in is voor een dolletje op zijn tijd. Alleen hoef ik niet perse de meeste grappen van het team te maken. Wat dat betreft is er niet echt een hiërarchie. Iedereen laat zich wel gelden.”

De Ligt laat ook zijn licht schijnen over de razendsnelle ontwikkeling van ploeggenoot Kasper Dolberg. “Uiteindelijk hoop ik een vaste waarde in het eerste te worden. Met bewondering kijk ik naar de ontwikkeling van Kasper Dolberg, die zich echt razendsnel heeft aangepast,” vervolgt De Ligt. “Wij wisten natuurlijk vanuit de A1 al wat hij kon. Alleen liet hij het toen nog niet altijd zien. Dat hij dit nu wekelijks op de mat legt, heeft ons wel een klein beetje verrast. We kenden zijn potentie, maar dat hij na een halfjaar al zo ver is… Heel knap en een mooie stimulans voor alle jonge spelers bij Ajax.”
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.