De Ligt fit terug naar Ajax: “Dat is met anderhalve wedstrijd wel gelukt”

Matthijs de Ligt speelde gisteren een helft tijdens de oefeninterland België – Nederland (1-1). Ajax zal in ieder geval een fitte De Ligt kunnen verwelkomen. De Amsterdamse club zal de aanvoerder goed kunnen gebruiken, want er staat Ajax een zwaar programma te wachten in de competitie (Heerenveen uit, Feyenoord thuis ) en de Champions League (Benfica thuis).

“De club heeft natuurlijk ook zijn verplichtingen. Schijnbaar heeft onze trainer (Erik ten Hag, red.) het zo ver gekregen dat ik een helft mocht spelen”, zegt De Ligt in gesprek met Voetbal International. “Ik heb volgens mij de meeste minuten gemaakt van alle internationals. Dus Ten Hag hoopte dat de bondscoach voorzichtig zou zijn. Dat is met anderhalve wedstrijd wel gelukt.”

Natuurlijk had de 19-jarige Ajacied alles willen spelen. “Dat is logisch. Maar je kunt moeilijk tegen een trainer zeggen: nee, ik blijf erin. Ik heb gewoon rustig op het bankje gezeten en het team aangemoedigd.” De Ligt speelde al 11 interlands, maar hij voelt zichzelf nog niet een onbetwiste Oranje-international. “Dat word je pas als je over een hele lange periode constant gepresteerd hebt. Daar moet ik nog naartoe.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.