De Ligt geniet van Ajax: “Ben onder de indruk van hoe ze spelen”

Matthijs de Ligt vertrok afgelopen zomer van Ajax naar Juventus. De Amsterdamse club ontving ongeveer 75 miljoen euro voor de 20-jarige international. De Ligt heeft nog altijd plaats in zijn hart voor Ajax. “Ik volg ze aandachtig als mijn programma bij Juventus dat toelaat”, zegt de verdediger.

Behalve De Ligt vertrok ook Frenkie de Jong bij Ajax. Toch draait de landskampioen zonder het zeer talentvolle duo op volle toeren. “Wel ben ik onder de indruk van hoe ze spelen. Voor Frenkie en mij zijn nieuwe spelers gekomen en iedereen die is gebleven is ook weer een jaartje ouder en rijper. Dat zie je in het spel. De trainer is er ook langer en heeft zijn ideeën dus verder kunnen inslijpen”, zegt de voormalige Ajax-aanvoerder in gesprek met De Telegraaf.

De Ligt heeft nog altijd een band met enkele Ajacieden. “Ik heb ook regelmatig contact met Daley, Joël, Donny en ik sprak Dusan (respectievelijk Blind, Veltman, Van de Beek en Tadic, red.) kortgeleden nog. Natuurlijk verwatert het allemaal wat, want het leven gaat verder. Zij zijn druk met Ajax en ik met Juventus. Het is wel mooi om te zien dat ze het zo goed doen in de Eredivisie en Champions League”, zo besluit de ex-Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.