De Ligt: “Hadden niet het overzicht om de simpele dingen te doen”

Matthijs de Ligt was er de laatste twee wedstrijden niet bij, maar vanavond was de Ajax-aanvoerder weer present. Tegen Fortuna werd in Sittard een moeizame 0-2 overwinning behaald. De 19-jarige international zag zijn team vooral in de eerste helft zwak acteren.

De Ligt: “In de eerste helft kom je een aantal keren goed door tot de zestien, maar daar stopte het. We wilden allemaal de beslissende pass geven en hadden niet het overzicht om de simpele dingen te doen rond de eindfase. Dan houd je Fortuna in de wedstrijd”, zegt de Ajacied tegen Fox Sports.

De Ligt was blij met de rentree van Dolberg. “Kasper viel goed en gretig in. Het is belangrijk dat je ook op de bank mensen hebt die het verschil kunnen maken. Vandaag scoort hij na rust gelijk de 1-0 en dat is prettig.”

Maar of Ajax klaar is voor Bayern? “Elke wedstrijd is weer anders en je kunt tegen Fortuna Sittard matig spelen en tegen Bayern goed. We moeten het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. We weten van onszelf wat we kunnen en we moeten met vertrouwen spelen”, aldus de gewilde verdediger.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.