Abdelhak Nouri

De Ligt kijkt terug: “Dat we dan gewoon met Appie van het veld stappen”

Matthijs de Ligt werd gisteren uitgeroepen tot Talent van het Jaar bij Ajax. De 18-jarige aanvoerder speelde, ondanks de tegenslagen, een solide seizoen. Allerlei rijke clubs staan te dringen om zijn diensten, maar de Ajacied heeft nog zeker één officiële wedstrijd met de Amsterdamse club voor de boeg. Het talent weet zelf nog niet honderd procent zeker waar zijn toekomst ligt.

Allereerst gaat De Ligt in op  zijn eigen progressie. “Ik overzie de situaties beter, ben wat rustiger. Volwassener. Ik kan moeilijk beweren dat ik een ervaren voetballer ben, maar ik heb in die twee jaar wel veel ervaringen opgedaan”, vertelt De Ligt aan Het Parool.

Ook bij Oranje heeft hij vooruitgang geboekt. De verdediger speelde ondertussen vijf interlands. “Dat is fijn voor mij persoonlijk. Het zijn kleine hoogtepuntjes in het seizoen. Vorig jaar volgden die hoogtepunten zich bij Ajax achter elkaar op. Jammer dat dit seizoen zo weinig positiefs heeft gebracht, maar ook dan komt er veel op je af, en dat moet je allemaal zien te managen. Niet in de war raken. Dat gaat me redelijk goed af”, aldus de international.

Ajax begon desastreus aan dit seizoen. De club werd in de voorrondes uitgeschakeld voor de Champions League en de Europa League. In dat laatste toernooi was Ajax vorig seizoen nog de finalist. Welk duel zou De Ligt nog willen overspelen? “De allereerste, tegen Werder Bremen, en dat we dan gewoon met Appie van het veld stappen”, zo besluit De Ligt over die zwarte dag van 8 juli 2017.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Het Parool

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.