De Ligt looft Blind en Tadic: “Dat vuurtje slaat over op de rest”

Matthijs de Ligt vindt dat Ajax, in vergelijking met vorig seizoen, een grote vooruitgang heeft geboekt. De aanvoerder meent dat zijn club er “op alle punten op is vooruitgegaan”. Volgens de 19-jarige Ajacied is dat vooral te danken aan de komst van Daley Blind en Dusan Tadic.

“En iedereen is een jaartje ouder geworden. De aankopen zijn een kwaliteitsimpuls, waardoor de jongens die er al waren ook beter gaan spelen”, zegt De Ligt in gesprek met De Telegraaf. “Daarom voegen Dusan Tadic en Daley Blind als aankopen, maar ook Hakim Ziyech als relatief jonge routinier zo veel toe. Al denk ik wel dat kwaliteit uiteindelijk bepalend is. Daarom is het ook zo mooi dat Dusan, Hakim, Daley en alle jongens die hier al een tijdje spelen dat beide hebben.”

De Ligt looft verder de mentaliteit van Blind en Tadic. “Zij willen altijd gaan, op trainingen en in wedstrijden. En dat vuurtje slaat over op de rest, want je ziet ook dat Ziyech er volledig in meegaat. We hebben met z’n allen uitgesproken dat we het dit jaar als team moeten doen, dat we met z’n allen de focus hebben. En dan is vechtlust ongelooflijk belangrijk. Ik vind het een heel groot verschil met vorig jaar. Het is duidelijk dat er jongens bij zijn gekomen die weten wat er wordt gevraagd”, aldus de international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.