De Ligt na Benfica – Ajax: “Staan er nu goed voor”

Vooraf werd voorspeld dat Ajax een moeizame wedstrijd tegemoet zou gaan tegen Benfica. Niks was minder waar. Ajax begon niet goed aan de wedstrijd en kwam 1-0 achter. De tweede helft is beter en uiteindelijk werd het 1-1.

Een prima stap richting overwintering, zo vond ook aanvoerder Matthijs de Ligt: “We staan er nu goed voor, een gelijkspel uit bij Benfica is zeker geen slecht resultaat”, zegt de Ajax-aanvoerder tegen Veronica.

De thuisploeg had veel balbezit in de eerste helft, dat was ook het plan van Ten Hag: “We wilden ze uitlokken, maar dat pakte niet zo goed uit. We hebben ons tweede helft wel weer goed opgericht en maken verdiend gelijk”, aldus de 19-jarige Ajax-aanvoerder.

Als De Ligt gevraagd wordt of hij op het randje speelde reageerde de verdediger: “Je moet in dit soort wedstrijden ook op het randje spelen, je kunt hier niet half bakken een duel aan gaan.”

Bron:
Veronica

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Julien

Julien

Volgt Ajax op de voet, zelfs als het allemaal even niet te volgen is.. Redacteur bij Ajaxinside, Voetbalflitsen en FCVideo