De Ligt: “Opvallend rustig rondom mij”

Matthijs de Ligt zou volgens allerlei media al schitteren in het shirt van FC Barcelona of Bayern München, maar zo ver is het nog lang niet. De 18-jarige Ajacied maakt gewoon de voorbereiding mee bij zijn club. De focus ligt volledig op de tweeluik tegen Sturm Graz, vertelt de aanvoerder van Ajax tegen De Telegraaf.

De Ligt: “Je zou denken dat het tijdens de transferwindow heel druk is, maar sinds die open is, is het opvallend rustig rondom mij. Iedereen is ook druk met het WK. Het enige wat ik nu doe is focussen op Ajax. Als speler wil je altijd het hoogst haalbare. In Nederland is dat kampioen worden, de beker winnen en de Champions League in. Het liefst heb je dan een team om je heen dat prijzen kan winnen, dan zijn transfers als die van Tadic mooi. Ook dat neem je mee in je beslissing. Maar ik wil hier nu lekker fit worden voor de duels met Sturm Graz.”

De Ligt is blij met de komst van Dusan Tadic. Hij ziet dat Ajax daarmee ambitie toont. “Je hebt een bepaald doel bij Ajax: aanhaken bij de subtop van Europa”, zegt De Ligt. “Daar worden nu eenmaal dit soort bedragen betaald. Je kunt het gekte noemen, maar het is de huidige staat van het Europese voetbal. Ik denk dat je daar als Ajax zijnde in mee moet. Het is een goede zaak dat de club dit soort jongens binnenhaalt. Vooropgesteld vind ik elf miljoen euro voor Tadic niet eens heel veel geld. Dit haalt het niveau van het team omhoog, zoals ik dat overigens ook van de andere aankopen verwacht. Het is een signaal naar anderen toe dat wij hier iets willen bereiken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.