Matthijs de Ligt

De Ligt over PSV – Ajax: “We moeten de schuld bij onszelf zoeken”

Matthijs de Ligt kijkt in een interview met Voetbal International vooruit op de topper van aanstaande zondag. Dan staat PSV – Ajax op het programma. Ajax staat met nog vier wedstrijden te gaan zeven punten achter op koploper PSV. In die wedstrijd kan de Eindhovense counterformatie de titel veiligstellen. Iets wat de 18-jarige Ajacied wil voorkomen.

“Na de wedstrijd van PSV tegen Heracles in januari, waarbij ze in de blessuretijd wonnen, zei ik: Ik ga nooit meer naar PSV kijken”, vertelt De Ligt in gesprek met het voetbalweekblad. Toen het afgelopen zaterdag 2-0 voor AZ stond ging de jonge verdediger toch weer kijken. “Tot die 72ste minuut verliep het prima. Lang aan die wedstrijd terugdenken heeft nu geen zin meer. PSV heeft niet voor niets zoveel punten. We moeten de schuld bij onszelf zoeken. Het is onze fout dat het gat zo groot is.”

De Ligt heeft in de jeugd zelf kampioenswedstrijden gespeeld. “Het zijn bijzondere wedstrijden, waarbij je een extra motivatie voelt. Ik heb nog nooit ervaren dat de andere ploeg kampioen kon worden. Zij vieren de titel al bijna, met zeven punten voorsprong en vier duels te gaan is dat niet zo gek, maar aan ons dat feest te bederven. Ze zullen er vol op willen knallen en aan ons om daar het beste antwoord op te vinden. We moeten winnen, aan een punt hebben we niets”, aldus De Ligt die nog niet helemaal de hoop op een titel heeft opgegeven.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.