Matthijs de Ligt

De Ligt over transfergeruchten: ‘De bladen moeten gevuld worden’

Matthijs de Ligt wordt al maanden in verband gebracht met een transfer voor de aanstaande transferperiode. De pas 18-jarige centrumverdediger heeft zich afgelopen seizoen ontwikkelt tot een volwassen voetballer en kreeg zelfs de aanvoerdersband. Bovendien lijkt hij zich in de basis van het Nederlands Elftal te hebben gespeeld. Tottenham Hotspur, Manchester City, Bayern München, FC Barcelona… alle topclubs passeren de revue. “Ik neem het vooral niet te serieus”, zegt hij op de clubsite.

“Ik lees bijna geen berichten meer die te maken hebben met transfers. Slechts af en toe doe ik dat wel en sommige berichten zijn echt lachwekkend. Ik vind het soms wel mooi om te zien wat er geschreven wordt over voetballers. De bladen moeten gevuld worden en daarom wordt er veel geschreven. Maar mijn ervaring is dat wat gepubliceerd wordt niet altijd op waarheid berust. Dat is denk ik wel een probleem in de voetballerij, er wordt te snel gedacht dat iets waar is.”

Overigens neemt De Ligt dat niemand kwalijk. “Zo was ik vroeger ook hoor. Ik las ook wel eens dat een bepaalde speler naar Ajax zou gaan. Dat geloofde ik dan ook. Nu ik er zo dicht op zit weet ik wel beter. Binnen de kleedkamer weet iedereen wel wat er gaande is, maar er wordt niet veel over gesproken. Het leeft daarom meer buiten het team, dan daarbinnen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.