De Ligt: “Waar is het Ajax van voor de winterstop?”

Ajax maakte zich na het gelijkspel tegen Heerenveen en de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord wederom belachelijk. Deze keer werd met onwaarschijnlijk waardeloos voetbal een 1-0 nederlaag geleden tegen Heracles. Aanvoerder Matthijs de Ligt had na de wedstrijd niet direct een verklaring voor het weggeven van het seizoen.

“Je staat nu vijf punten achter met een wedstrijd meer gespeeld”, zegt De Ligt in gesprek met FOX Sports. “We hebben het aan onszelf te danken. Je staat twee punten achter en je geeft het in een maand weg. Als ik het antwoord zou weten, konden we er wat aan doen. Waar zijn we? Waar is het Ajax van voor de winterstop? Het is er niet, maar waar gaan we die kentering vinden?”, vraagt De Ligt zich af.

De 19-jarige international maakt een samenvatting van wat eraan schort bij Ajax, maar een oplossing ziet de Ajacied nog niet. “Scherpte, frisheid, alles erop en eraan… We zijn zo slordig, dat is denk ik wel de samenvatting van de wedstrijd en het probleem binnen deze groep. Je moet laten zien dat je Ajax bent. We hebben ons laten slachten als makke schapen”, besluit de aangeslagen De Ligt.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.