De Ligt waarschuwt: “Vitesse en FC Utrecht? Hebben toen nul punten gepakt”

FC Groningen – Ajax (0-1) was een zware uitwedstrijd voor de Amsterdamse ploeg. Ternauwernood werden de Ajacieden gered door invaller Klaas-Jan Huntelaar. Aanvoerder Matthijs de Ligt was blij met de winst, maar de 19-jarige Ajacied wil nog niet te hard juichen. Vitesse en FC Utrecht (thuis) en De Graafschap (uit) staan nog op het programma.

Vorig seizoen wonnen zowel Vitesse als FC Utrecht met 1-2 in Amsterdam. De jonge international is die verliespartijen nog niet vergeten. “Ik ben het niet per se met je eens dat Groningen-uit de lastigste wedstrijd is. Vitesse en FC Utrecht… We hebben toen nul punten gepakt. De Graafschap-uit weten we ook wat er gebeurd is, dus we moeten nog vol aan de bak.”

Ondanks de stroeve partij had De Ligt er wel volle vertrouwen in dat Ajax met de winst zou vertrekken uit Groningen. “Je weet dat ze met ons spel moe worden en je jouw geduld moet bewaren. Ik had er vertrouwen in dat hij nog ging vallen. Klaas-Jan Huntelaar, de geslepen vos, doet dat slim”, zegt De Ligt over zijn 16 jaar oudere clubgenoot.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.