De Ligt: “We hadden wel een mindere fase”

Ajax profiteerde vandaag van het puntenverlies van PSV. Gisteren speelde de Eindhovense club met 2-2 gelijk in de uitwedstrijd tegen Heerenveen. Vandaag pakte Ajax drie punten via de 5-0 winst op NAC Breda en bracht daarmee de achterstand terug naar vier punten. Matthijs de Ligt sprak daarom van een goede dag voor Ajax, maar de aanvoerder bleef kritisch.

“De eerste helft maak je het jezelf lastig dat je de kansen niet afmaakt”, zegt de Ajacied in gesprek met Fox Sports. “In de eerste twintig minuten speelden we erg goed en hadden we de druk erop. Vervolgens worden we slordig en dan zie je dat ook NAC gevaarlijk kan worden. Maar buiten die kans stonden we achterin wel sterk.”

Het duurde tot diep in de eerste helft toen Ajax eindelijk op voorsprong kwam tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. “Ondanks het gemor van het publiek na de kans van Kastaneer is het belangrijk dat je de rust behoudt en vertrouwt dat het goedkomt. Daarom is de 1-0 vlak voor rust belangrijk. We weten dan dat ze moe gaan worden en niet de hele tijd de muur kunnen volhouden. Op een gegeven moment gaan er ruimtes komen.”

De Ajax-aanvoerder gaat door: “We hadden wel een mindere fase, maar dat het meer met slordigheid te maken, maar we hebben zeker laten zien dat we hier willen winnen.” De Ligt had gisteren de wedstrijd van PSV ook meegekregen. “Ik heb wel even gekeken ja. Die 2-2 is typerend. Ondanks het puntverlies moet je altijd winnen, maar kijkend naar het doelsaldo hebben we een goede slag geslagen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.