Matthijs de Ligt

De Ligt: “We moeten nu negen wedstrijden winnen”

Matthijs de Ligt baalde van de verliespunten tegen ADO Den Haag. Gisteren werd thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen de Haagse club. De 18-jarige Ajacied zag de achterstand op PSV weer toenemen tot zeven punten.

“Dat is spijtig. Het gelijkspel tegen ADO Den Haag was al zuur, natuurlijk. Maar we hebben nu een nog moeilijkere uitgangspositie”, zegt De Ligt tegen De Telegraaf. “De race is nog niet voorbij, maar het wordt wel heel lastig om kampioen te worden’, vindt de international.

“We moeten nu negen wedstrijden winnen en hopen dat PSV punten verliest”, aldus de verdediger, die uiteraard de titelstrijd nog niet opgeeft. “We hebben bijna geen kans weggegeven en de counters van ADO goed onschadelijk gemaakt. Maar dat maakt het puntenverlies er niet minder pijnlijk om.”

Het blijft voor Ajax lastig voetballen tegen clubs die zich ingraven. “ADO stond heel compact, hield de linies goed bij elkaar. Ik snap dat het voor het oog leuker is als iedereen naar voren sprint, maar dat is niet altijd efficiënt. Dan kun je tegen counters aanlopen die je niet wilt hebben”, aldus de uitblinker van gisteren.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.