Matthijs de Ligt

De Ligt wil wel blijven, maar “belangrijk om Europees voetbal te spelen”

Matthijs de Ligt baalt ook van het mislopen van de landstitel. Een achterstand van tien punten op PSV moet in acht wedstrijden worden ingehaald. Dat lijkt onmogelijk. De 18-jarige Ajacied kijkt ook al vooruit op het komende seizoen. Weer een jaar zonder Europees voetbal ziet de Ajacied niet zitten.

“Voor een jonge jongen is het belangrijk om Europees voetbal te spelen. Het liefst natuurlijk Champions League, maar anders moet het sowieso de groepsfase van de Europa League zijn. Een jaar zoals dit kan nog voor een jonge speler, maar een tweede seizoen wordt problematisch”, zegt de verdediger van Ajax tegen De Telegraaf. Het liefste speelt hij wel Europees voetbal met Ajax. “Ik ben erg gelukkig bij Ajax, speel hier alles en voel het vertrouwen van de club. En mijn intentie is gewoon om te blijven.”

Barry Hulshoff, de voormalige speler van Ajax en adviseur/zaakwaarnemer van De Ligt, en de speler zelf zouden al een oriënterend gesprek gevoerd hebben met de beruchte zaakwaarnemer Mino Raiola. Iets dat de geruchten voedt over een naderend vertrek van de tiener. “Maar volgend jaar hoop ik ook nog in het rood-wit te staan”, aldus De Ligt.

De Ligt gaat verder: “Het is zo dat ik die sleutel in handen heb”, denkt de international. “Ajax is mijn favoriete club, ook de club waar ik ben opgegroeid, maar ik moet ook aan mijn eigen carrière denken. Voorlopig is dit echter de beste optie. En het zou heel mooi zijn om met een schaal in mijn handen afscheid te nemen. Dat het nu ook weer niet lijkt te lukken om kampioen te worden, knaagt”, treurt De Ligt.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.