Matthijs de Ligt

De Ligt: “Wordt heel lastig om op mijn 24ste nog bij Ajax te voetballen”

Matthijs de Ligt kan niet garanderen dat hij volgend seizoen nog bij Ajax speelt. De nog maar 18-jarige verdediger staat in de belangstelling van talloze clubs. De Ligt is nog maar bezig aan zijn tweede profseizoen, maar toch heeft het talent al wat meegemaakt: een Europa League finale en zijn debuut voor Oranje. Ondertussen heeft hij vijf interlands achter zijn naam staan.

De Ligt beaamt dat het snel met hem is gegaan. “Ik droomde van een doorbraak bij Ajax, van wat ik allemaal zou meemaken. En ik droomde ervan dat ik rond mijn 24ste of 25ste een transfer naar het buitenland zou maken. Ik had werkelijk nóóit kunnen bedenken dat het zo snel zou gaan. Zo snel, dat het wel heel lastig wordt om op mijn 24ste nog bij Ajax te voetballen”, zegt De Ligt in gesprek met ELF Voetbal. Het is Ajax en het Nederlandse voetbal niet meer gegeven om geregeld mee te strijden in de Europese bekercompetities. Iets wat De Ligt zich ook realiseert. “Ik ben enorm begaan met Ajax. Stel: mijn verstand zegt dat ik een stap moet maken maar mijn hart zegt dat ik bij Ajax moet blijven, dan zal mijn hart de bovenhand hebben. Ik moet wat mijn carrière betreft oppassen dat ik Ajax niet boven mezelf plaats.”

De Ligt zal bij een vertrek voor zijn loopbaan kiezen en niet uitsluitend voor het grote geld. “Ik weet van mezelf dat geld niet mijn grootste drijfveer is”, zegt De Ligt die, naast adviseur Barry Hulshoff, toch ook al gesprekken voerde met de beruchte zaakwaarnemer Mino Raiola. “Mijn volgende stap moet gewoon perfect zijn, op meerdere vlakken. Sportief, financieel én qua leefomgeving. Ik zal niet snel voor het geld naar China gaan, zeg maar. Wat ik nu bij Ajax verdien is vergeleken bij een gemiddeld inkomen al bizar veel. Ik verdien meer dan genoeg. Ik denk niet: nú die kans grijpen, anders komt die nooit meer voorbij. Je moet wel een beetje vertrouwen in jezelf hebben”, zo vindt de Ajax-aanvoerder.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.