Peter Bosz interview EL

De Ligt ziet grote verschillen tussen Keizer en Bosz: “Dat lukt minder goed”

Matthijs de Ligt is nog maar 18 jaar en staat in de belangstelling van Barcelona. Toch zal de Ajax-verdediger zeker dit seizoen in Amsterdam afmaken. Vorig seizoen brak de international door onder Peter Bosz. De trainer vertrok al na een seizoen naar Duitsland en Marcel Keizer werd zijn vervanger. De Ligt ziet grote verschillen tussen beide oefenmeesters.

“Het zijn bijna tegenpolen. Ze hebben weinig haar, maar daar houdt de vergelijking wel op”, zegt De Ligt in gesprek met Het Parool. “Marcel Keizer onderhoudt graag een goede band met zijn spelers. Hij maakt een praatje, houdt van een dolletje. Peter Bosz staat meer boven de groep. Daarin zit een verschil.”

Dat is niet het enige verschil tussen de oefenmeester van Borussia Dortmund en de coach van Ajax: “Onder Bosz was het druk zetten op de tegenstander onze belangrijkste pijler. Opbouwend was het spel niet eens geweldig, maar als we de bal veroverden, waren we weg. We hebben dat element geprobeerd te behouden, maar dat lukt minder goed”, aldus De Ligt.

De centrumverdediger probeert het verder uit te leggen: “Onder Marcel Keizer proberen we meer op te bouwen om onze middenvelders vrij te krijgen en hun kwaliteiten aan de bal te benutten. Als je de bal dan verliest, ligt het veld meer open dan onder Bosz en dat maakt ons kwetsbaar. Aan de andere kant: hoe secuurder we aan de bal zijn, hoe minder risico we lopen voor de counter en hoe minder we die omschakeling ook nodig hebben om zelf gevaarlijk te worden. Het is een lang antwoord, maar ik spreek geen voorkeur uit voor een van de twee”, zo blijft De Ligt politiek correct.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.