De Ligt: “Zolang ik bij Ajax speel, wil je gewoon prijzen winnen”

Matthijs de Ligt zegt nog een prijs te willen winnen, voordat hij bij Ajax vertrekt. Dat zegt de achttienjarige aanvoerder bij Inside Ajax op Ziggo Sport. De Ligt staat pas voor zijn derde seizoen bij de Amsterdamse club.

“Ik denk dat je als Ajax altijd voor de prijzen moet spelen, dat ambieer je als speler”, zegt De Ligt. “Zolang ik bij Ajax speel, wil je gewoon prijzen winnen. Dat is dit seizoen niet anders.” De international wordt aan de rijkste Europese clubs gelinkt. “Ja, dat gebeurt gewoon. Je krijgt weleens wat mee en je hoort weleens wat. Ik probeer mezelf te focussen op het voetbal en hoe ik beter kan worden. Dat lukt bij Ajax nu wel aardig.”

De Ligt zou het liefste in de Champions League actief zijn. Daarvoor moeten nog twee hordes genomen worden. “We moeten ons niet overschatten, maar we zijn wel in staat om de Champions League te halen. Dat hebben we tegen Sturm Graz laten zien, maar elke voorronde wordt wel moeilijker.” Ajax neemt het in de derde voorronde op tegen Standard Luik. Mocht Ajax de Belgen verslaan dan moeten De Ligt en zijn teamgenoten afrekenen met Slavia Praag of Dinamo Kiev.

De Ligt hoopt dat Ajax in die wedstrijdenreeks nog over Hakim Ziyech kan beschikken. “Hakim is een heel goede speler. Een speler met zijn kwaliteiten kunnen we er altijd bij hebben. Het is goed dat we zo’n brede selectie hebben en dat iedereen weet dat er veel concurrentie is. Dat is het kenmerk van een topclub”, aldus de Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Ziggo Sport

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.