Ajax Thuisshirt 2017-18

De Mos analyseert Bandé: “Een echte Afrikaanse aanvaller”

Directeur spelersbeleid Marc Overmars legde gisteren Hassane Bandé vast voor Ajax. De Amsterdamse club betaalde rond de negen miljoen euro voor de 19-jarige aanvaller van KV Mechelen. Aad de Mos, voormalig trainer van Ajax en KVM, heeft wel een mening over de nieuwbakken Ajacied.  

“Dit is voor Ajax een snelle koop voor de doorverkoop”, zegt De Mos tegen Voetbal International. “Clubs als Anderlecht, Club Brugge, Manchester United en Arsenal hebben niet voor niets belangstelling. Ajax wil nu snel zijn slag slaan, dat snap ik wel. PSV zat ook onlangs voor hem op de tribune.”

“Bandé is een ruwe, maar mooie diamant”, gaat De Mos door. “Een echte Afrikaanse aanvaller, die alles op zijn instinct doet. Bij KV Mechelen krijgt hij ook die vrijheid in het veld. De ene keer zie je hem op links, dan weer op rechts. Daarom zie ik hem ook eerder slagen bij een club als Arsenal dan bij Ajax. Daar doen ze minder aan systeemvoetbal. Als ze hem bij Ajax aan banden gaan leggen en weer in een keurslijf gieten, dan haal je gelijk zijn kracht eruit”, zo besluit de inmiddels 70-jarige voetbalanalyticus.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.