De Mos: ‘Heitinga heeft benodigde kneepjes in zijn DNA’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 augustus 2015 11:15 – Bron: Telesport

Voormalig trainer Aad de Mos reageert in De Telegraaf op de uitschakeling van Ajax tegen Rapid Wien. Want waar ging het eigenlijk fout? Waren de Oostenrijkers daadwerkelijk sterker? Of was Ajax zelf haar grootste tegenstander. Volgens De Mos hebben de Amsterdammers een speler als John Heitinga in het veld nodig. “Ervaren spelers als John Heitinga en Nemanja Gudelj kunnen de jongeren in het veld net die kleine aanwijzingen geven, die door het kabaal in het stadion vanaf de bank niet zijn te geven.”

De Mos is ervan overtuigd dat Heitinga, door middel van coaching in het veld, Ajax van een hoop ellende had kunnen besparen tegen Rapid Wien. “Je denkt toch niet dat ze met Heitinga in twee wedstrijden vijf van zulke doelpunten hadden weggegeven? De op het allerhoogste niveau benodigde kneepjes zitten in zijn DNA. Heitinga had Daley Sinkgraven vlak voor de 0-1 gezegd dat hij die bal moest weg roeien. En hij had Mitchell Dijks bij de ingooi voor de 2-3 tot kalmte gemaand.”

De voetbalanalist erkent wel het talent van de huidige selectie. “Ik twijfel niet aan Mitchell Dijks, Jairo Riedewald en Riechedly Bazoer“, aldus De Mos die Heitinga niet per se achterin wil zien. “Maar zet Heitinga naast Riedewald en Gudelj op het middenveld. Anders kan het al snel een heel vervelend seizoen worden.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.