Erik ten Hag

De Mos: “Hij gaat meer eisen van de spelers”

Erik ten Hag heeft vandaag, samen met assistent-trainer Alfred Schreuder, zijn contract ondertekend bij Ajax. De hoofdtrainer van de Amsterdamse club kan zijn borst natmaken volgens Aad de Mos.

“Hij gaat meer eisen van de spelers”, zegt De Mos in gesprek met de NOS. “Ik heb Ajax dit seizoen een paar keer gezien en er zijn spelers die een wedstrijd binnen een wedstrijd spelen. Ten Hag gaat hen taken geven, ook Hakim Ziyech en Joël Veltman. En gaan ze buiten hun boekje, dan krijgen ze problemen”, aldus de 70-jarige voormalige trainer van Ajax.

Ten Hag kan wel goed overweg met ‘moeilijke jongens’ en maakt spelers beter. “Hij heeft bij Utrecht veel kunnen halen uit moeilijke spelers als Labyad en Ayoub. Bij Ajax valt het elftal vaak uiteen, er zijn geen leiders. Het is eigenlijk een veredeld jeugdelftal en heeft sturing nodig. Ten Hag kan vanaf de kant correcties aanbrengen, zodat Ajax niet meer alleen afhankelijk is van individuele acties van een Kluivert.”

De Mos ziet in dat de 47-jarige oefenmeester veel kwaliteiten heeft, maar werken bij Ajax is iets anders dan trainen bij FC Utrecht of PSV. “Bij Ajax heb je altijd mensen die erbovenop zitten en hun zegje willen doen. Als het gaat om de vijfde colonne en de media, als het even minder gaat, dan weet ik het niet. Hij zal ook de fans moeten overtuigen, aangezien hij niet de droomkandidaat was. Dat heb ik ook gehad als jonge trainer bij Ajax. Louis van Gaal heeft het in het begin ook heel moeilijk gehad. Dat is een gevecht dat hij zal moeten winnen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.