Erik ten Hag

De Mos teleurgesteld in Ten Hag: “Ik had wat meer verwacht van hem”

Oud-trainer Aad de Mos is nog niet te spreken over de Ajax-coach Erik ten Hag. De eerste drie maanden bij de Amsterdamse club zijn volgens de oud-trainer van Ajax, PSV, KV Mechelen en Anderlecht nog geen doorslaand succes te noemen.

De Mos vindt dat Ten Hag een voorbeeld kan nemen aan Cocu. Volgens De Mos laat die zijn ploeg altijd beter spelen in de tweede seizoenshelft. “In het geval van Cocu denk ik dat het geen toeval is”, zegt de 71-jarige ex-Ajacied tegen De Telegraaf. “Elk seizoen hebben ze bij PSV in de eerste seizoenshelft wel een dipje, maar wat Cocu kenmerkt, is dat hij het team daar meestal ook weer snel uit weet te krijgen.”

De hand van Ten Hag bij Ajax is voor hem nog niet zichtbaar. “Ik had wat meer verwacht van hem. De goede tactische ingrepen die je van hem bij FC Utrecht zag, heb ik bij Ajax minder gezien. Het lijkt toch of hij een beetje in een keurslijf zit, waardoor hij beperkt wordt in zijn tactisch handelen. Het is ook niet zo gek dat je een aanloopperiode nodig hebt als je van de subtop naar een topclub gaat. Die tijd heeft hij niet gekregen doordat hij midden in het seizoen de stap heeft gemaakt”, aldus Haagse Aadje.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.