De Ridder: ‘Bazoer is de dupe van keuzes Ajax’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 september 2016 15:39 – Bron: NOS Sport

1389121921

Riechedly Bazoer kende vorig jaar een uitstekende eerste seizoenshelft, maar zijn vormpijl zakte na de winterstop steeds verder weg. Op dit moment kan de middenvelder ook niet rekenen op een basisplaats, behalve tijdens het bekerduel tegen Willem II. Oud-Ajacied Daniel de Ridder vindt dat jammer. “Hij is een beetje de dupe van de keuzes van Ajax”, stelt hij namens de NOS.

“Ze hebben te veel controlerende middenvelders en te weinig creatieve”, vervolgt De Ridder over de talentvolle middenvelder. “Naast Bazoer heb je Gudelj, Riedewald en Klaassen nog als spelverdelers. Die spelen nu ook alle drie. Dat strookt niet met de aanvallende, dominante speelwijze die Bosz voor ogen heeft. Hij is duidelijk nog zoekende. Ajax voetbalt nu met een iets behoudend middenveld en dat zal op den duur wel weer offensiever worden.”

De Ridder baseert dat op het verleden van Bosz. “Zoals Bosz dat bij Vitesse ook deed. Want met Marko Vejinovic, Davy Pröpper en Valeri Qazaishvili had hij daar natuurlijk een ultra-creatief middenveld.” De speelwijze van Ajax is ook niet ideaal voor Bazoer. “Als je voor twee controleurs kiest, móet je in mijn ogen met Ziyech ‘op 10’ spelen. Hij is aanvallend de meest creatieve. In dat geval zou Bazoer meer kans op speeltijd hebben. Kies je voor één controleur, dan zet je Ziyech en Klaassen daar voor. Dan zijn de kansen voor Bazoer weer kleiner.”

Toch verwacht de analist dat Bazoer er bovenop gaat komen. “Hij heeft vorig jaar geweldig gespeeld, hij komt er wel. Maar het maakt voor een vervolgstap natuurlijk wel een wereld van verschil als hij op den duur vertrekt omdat hij bij Ajax niet aan de bak komt, of dat hij een prachtige transfer maakt omdat hij een vaste waarde is. Maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.