De Ridder neemt het op voor El Ghazi: ‘Niet afschrijven’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 31 oktober 2016 10:50 – Bron: NOS Sport

1443082431

Daniel de Ridder hoopt dat Peter Bosz en Anwar El Ghazi weer op één lijn komen. De oud-Ajacied, momenteel analist bij de NOS, is van mening dat hij nog een grote waarde kan hebben voor de Amsterdammers. “Als El Ghazi gemotiveerd is, is hij zeker bruikbaar voor Ajax. Ik zou hem ook zeker achter de hand houden. Hij kan als pinchhitter iets forceren. Als vervanger van Kasper Dolberg of aan de buitenkant. Bovendien speelt Bertrand Traoré nog niet zo goed dat je El Ghazi moet afschrijven. Tegen Feyenoord was hij zelfs slecht.”

Hij vervolgt: “El Ghazi is een onvoorspelbare speler en speelt op iets minder souplesse dan bijvoorbeeld Amin Younes, maar met meer snelheid en kracht. Dat is aan de andere kant ook de kracht van El Ghazi.” Toch ziet ook De Ridder dat El Ghazi niet in goede doen is. “Je zag al langer een bepaalde desinteresse bij El Ghazi, zoals hij ook inviel tegen Feyenoord. Zijn rol is niet te vergelijken met vorig seizoen en dat doet hem zichtbaar pijn.”

De Ridder was in zijn Ajax-tijd ook rechtsbuiten, maar die rol is veranderd. “Zeker toen was rechtsbuiten bij Ajax een wat geïsoleerde positie. Heel traditioneel. Je moest het spel breed houden, voornamelijk buitenom gaan en voorzetten geven. Nu is dat anders. De speelwijze is aangepast aan deze tijd. Dat is een logische trend. Je ziet veel spelers met hun sterke been aan de binnenkant. Dat past beter bij Traoré dan bij El Ghazi. El Ghazi heeft nog wel kwaliteiten om als klassieke rechtsbuiten te spelen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.