Supporters Fans Ajax

De Telegraaf: Ajax gaat vol voor winterse transfer Antony

Ajax gaat de laatste dertig uren van de winterse transfermarkt vol voor de Braziliaanse aanvaller Antony Matheus dos Santos. De 19-jarige Antony moet de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van de Amsterdamse club worden, meldt De Telegraaf.

Ajax heeft haast omdat de club het ‘Richarlison-scenario’ wil voorkomen. De huidige speler van Everton was zo goed als binnen, maar de RvC en in het bijzonder de toenmalig commissaris Theo van Duivenbode was een sta in de weg. Watford kwam met een bod van 13,5 miljoen euro en Ajax was kansloos.

Ook verschillende Europese topclubs willen Antony inlijven. De jeugdinternational is met Jong Brazilië actief op het preolympisch voetbaltoernooi en steeds meer clubs krijgen de speler in het vizier. Onder andere de Duitse clubs RB Leipzig en Borussia Dortmund hebben al interesse getoond. Ook Engelse en Spaanse clubs hebben al belangstelling.

De directeur voetbalzaken Marc Overmars is in onderhandeling met Sao Paulo en heeft – via Antony’s zaakwaarnemer – een bod uitgebracht. Het contract  van Antony bij Sao Paulo loopt tot de zomer van 2024 en moet minimaal 20 miljoen kosten.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.