De Telegraaf: Ajax maakt serieus werk van huurtransfer Ryan Babel

Ajax is zich aan het oriënteren op de winterse transfermarkt. Daarbij is de Amsterdamse club gestuit op Ryan Babel. De 33-jarige ex-Ajacied speelt nu nog voor Galatasaray. De Amsterdamse en Turkse club zijn inmiddels in gesprek over een huurtransfer.

Winny Haatrecht, de zaakwaarnemer van Babel en tevens voormalig speler van Ajax, bevestigt dat beide clubs in onderhandeling zijn over de (ver)huur van de 63-voudig Nederlands international voor zes maanden. „Dat klopt, ja”, zegt Haatrecht tegen De Telegraaf.

Ajax zat in de eerste seizoenshelft niet dik in de buitenspelers door de blessures bij Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad. Dit wil de landskampioen tijdens de tweede seizoenshelft voorkomen.

Babel ziet een tijdelijke overstap naar Amsterdam wel zitten, maar de transfer is door de financiële afwikkeling met Galatasaray nog lang geen uitgemaakte zaak, meldt de ochtendkrant verder.

De ervaren Babel is een jeugdproduct van Ajax. De aanvaller speelde van 2004 tot en met 2007 voor de landskampioen. Daarna kwam de aanvaller uit voor Liverpool, Hoffenheim, weer Ajax (in het seizoen 2012/2013), Kasimpasa, Al Ain, Deportivo La Coruna, Besiktas en Fulham en ten slotte dus bij Galatasaray.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.