Frenkie de Jong

De Telegraaf: Frenkie de Jong voor 75 miljoen euro naar PSG

Het lijkt erop dat de eerste uitgaande transfer in kannen en kruiken is. Het is zo goed als zeker dat Ajax Frenkie de Jong in de zomer moeten laten gaan. Paris Saint-Germain heeft 75 miljoen euro over voor de 21-jarige middenvelder, meldt De Telegraaf.

Donderdag (gisteren) was er een delegatie van PSG in Amsterdam en die zouden graag aan de door Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars gevraagde afkoopsom van 75 miljoen euro willen voldoen. Overmars bevestigde aan de ochtendkrant dat de Franse club zeer geïnteresseerd is in de Ajacied, maar de directeur liet ook weten dat er nog geen sprake is van een definitief akkoord en dat er meer clubs belangstelling hebben getoond. De Telegraaf is echter zeker van hun zaak dat De Jong naar Parijs zal verhuizen.

Mocht de overgang officieel zijn dan is de mega-transfer van De Jong een verbetering van het Eredivisie-record van Davinson Sanchez, die Ajax in de zomer van 2017 voor 40 miljoen euro voor Tottenham Hotspur verruilde. Ajax haalt dus bijna het dubbele binnen, maar de Amsterdamse club zal dik 11 miljoen euro moeten afstaan aan Willem II, de club waar De Jong grotendeels zijn opleiding genoot.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.