Edwin van der Sar

De Telegraaf: Positie Van der Sar zwaar onder vuur

De Telegraaf meldt dat binnen de vereniging Ajax openlijk wordt gesproken over het falen van algemeen directeur Edwin van der Sar. Aan het einde van dit huidige seizoen staat het reguliere ‘beoordelingsgesprek’ met de raad van commissarissen en de bestuursraad gepland. Van der Sar lijkt dus te moeten vrezen voor zijn positie binnen de vereniging.

Onder andere de ‘affaires Jonk en Bosz’ en de aanstelling van jeugdtrainer Marcel Keizer worden hem aangerekend en zullen met de voormalige topkeeper worden besproken. Dat hoofdopleidingen Wim Jonk moest vertrekken wordt nog altijd als onnodig en jammerlijk bevonden. Ook het vertrek van Peter Bosz wordt Van der Sar kwalijk genomen. De directeur en ook Dennis Bergkamp wilde niet ingaan op de toenmalige eisen van Bosz, terwijl Overmars de trainer wel wilde behouden. Ook de aanstelling van Marcel Keizer en assistent Aron Winter werden er door Van der Sar en Bergkamp doorgedrukt.

Behalve het technische beleid wordt ook het personeelsbeleid van Van der Sar als zwaar onvoldoende beoordeeld. Bij het vrouwenvoetbal werd Marleen Molenaar verteld dat ze moest vertrekken en dat Daphne Koster haar zou vervangen. Maar Van der Sar zag over het hoofd dat Koster zwanger was waarna Molenaar werd gevraagd om toch maar langer te blijven. Ook de slecht georganiseerde reis naar de Europa League finale in Stockholm, de problemen met de kaartenverkoop voor die wedstrijd alsmede de zwakke communicatieve vaardigheden van Van der Sar tijdens algemene vergaderingen van aandeelhouders en sponsorbijeenkomsten zullen onderdeel vormen van het beoordelingsgesprek.

Hierbij stopt het nog niet want de huidige wanorde in de jeugdopleiding en de laatste vier jaar zonder titel ondanks de hoogste begroting en het meeste geld worden ‘Flappie’ ook aangewreven. Directeur spelersbeleid Marc Overmars en trainer Erik ten Hag hebben nog wel krediet. Overmars had enkele goede aankopen (Onana, Sanchez, Ziyech) en zijn verkopen brachten veel geld in het laatje. Ook bleef Overmars achter Bosz staan en was hij tegen de komst van Keizer. De aanstelling van Erik ten Hag komt ook uit de hoek van de voormalige linksbuiten, maar binnen Ajax is de mening toegedaan dat de voormalige trainer van FC Utrecht het komend seizoen een eerlijke kans verdient.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.