De transferzomer van Ajax komt langzaam op gang

Er leek een hoop te gaan gebeuren in de selectie van Ajax deze zomer, maar tot vorige week bleef het vrij rustig in Amsterdam. Had het te maken met de datum van 1 juli, toen het nieuwe boekjaar van Ajax begon, of is het nieuwe technische duo Huntelaar en Hamstra gewoon nog niet zo goed op elkaar ingespeeld?

Hoe dan ook, waar PSV al volop in beweging was op de transfermarkt, was het bij Ajax nog relatief rustig. Fans van Voetbal wedden zagen PSV daarom steeds meer als de favoriet voor de titel komend seizoen. Met het aantrekken van Bergwijn en Wijndal is daar nu echter verandering in gekomen. Ook wat betreft uitgaande transfers is er al het nodige gebeurd, we zetten het hieronder op een rjitje.

Uitgaande transfers

Wat betreft de uitgaande transfers begon het dit seizoen al vrij vroeg. Van Nous Mazraoui was het al bekend dat hij de club zou verlaten, aangezien zijn contact afliep en hij deze niet wilde verlengen. De Marokaanse rechtsback tekende een contract bij Bayern München.

Bij die club tekende niet veel later ook Ryan Gravenberch een contract. De middenvelder had nog maar een jaar contract in Amsterdam en wilde eveneens niet bijtekenen. Om toch nog iets te verdienen aan de jonge middenvelder wilde Ajax hem daarom deze zomer verkopen. Bayern betaalt in totaal nog zo’n 25 miljoen euro voor hem.

Het bleef niet bij de twee bovengenoemde basisspelers. Ook spits Sebastien Haller, die de afgelopen jaren sinds zijn komst betrokken was bij meer dan zestig doelpunten, vertrekt ook uit Amsterdam. Zijn transfer doet de kassa ook flink rinkelen, aangezien er bijna 35 miljoen euro binnen zal komen vanuit Dortmund. De spits van Ajax liet zich afgelopen seizoen duidelijk gelden in de duels met Dortmund in de groepsfase van de Champions League. Dat zijn ze niet vergeten in Dortmund, blijkend uit het feit dat ze veel geld over hebben voor de lange spits.

Met het vertrek van deze basisspelers kwam het vertrouwen in de Toto tips niet bepaald ten goede. Wat zouden inkomende transfers hier aan kunnen veranderen?

Inkomende transfers

De vraag om inkomende transfers werd de afgelopen tijd steeds groter. Ajax was nar verluidt al langere tijd bezig met het aantrekken van Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Brian Brobbey. Tot echte aankopen kwam het echter lange tijd niet.

Tot deze week, want Bergwijn werd voor ruim 30 miljoen euro gekocht van Tottenham en ook met AZ en Wijndal werd overeenstemming bereikt. Ajax hoopt spits Brobbey ook zo snel mogelijk terug naar Amsterdam te halen.

Wat gaat er nog gebeuren?

Er staan nog meer spelers van Ajax op het punt een transfer te maken. Nico Tagliafico zal na enkele jaren eindelijk een transfer willen maken. Onder andere uit de Premier League en vanuit Spanje is er concrete interesse. Tagliafico mag voor een gelimiteerde transfersom uit Amsterdam vertrekken.

Lisandro Martinez zou ook zomaar eens kunnen vertrekken uit de hoofdstad. Manchester United en Arsenal hebben serieuze interesse en komen met hun biedingen al in de buurt van de 50 miljoen die Ajax minimaal wil ontvangen. De kans dat hij voor een dergelijk bedrag alsnog vertrek lijkt vrij groot.

Antony als laatste staat ook in de belangstelling van onder meer Manchester United. Ajax heeft echter een prijskaartje van 80 miljoen om zijn nek gehangen. De vraag is of er een club is die aan dat bedrag zou willen en kunnen voldoen.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.