Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 17 november 2010 23:44 – Bron: Ajaxinside.nl

Vanavond werkten diverse Ajacieden interlands af. Naast de 1-0 overwinning van Stekelenburg en Van der Wiel op Turkije kwamen meer Ajax-spelers in actie voor hun land. Jan Vertonghen en Christian Eriksen kwamen in actie, Toby Alderweireld bleef op de bank. Morgen speelt Luis Suárez tegen Chili. Nicolás Lodeiro speelt nog niet wegens een blessure.

Jan Vertonghen speelde met België in en tegen Rusland. De Belgen boekten een verrassende uitzege op de Oost-Europeanen. Anderlecht-spits Romelu Lukaku maakte de enigste twee treffers van de avond. Vertonghen, als linksback gepositioneerd, speelde het gehele duel en leverde de assist op de tweede goal van de jonge spits. Toby Alderweireld zat negentig minuten lang op de bank en zag dat Vincent Kompany en Daniel van Buyten in het defensieve hart van de Belgen speelden.

Denemarken, nog altijd gecoacht door oud-Ajax trainer Morton Olsen, speelden thuis met 0-0 gelijk tegen Tsjechië. Christian Eriksen speelde een kwartier mee. De Ajacied verving zijn voormalig collega, Dennis Rommedahl. Bij de Denen speelden ook Michael Krohn-Dehli. De oud-Ajacied mistte na een dik kwartier spelen een strafschop, nadat Chelsea-doelman Petr Cech een overtreding op Rommedahl beging. Het duel in het Aarhus Stadion het was een vriendschappelijke wedstrijd.  

Reageren op dit bericht