Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 28 oktober 2010 01:52 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft vijf eerste elftal-spelers verhuurd dit seizoen. Bruno Silva en Darío Cvitanich werden per 1 januari 2010 voor één seizoen verhuurd aan respectievelijk het Braziliaanse Internacional en het Mexicaanse C.F. Pachuca. Daarnaast zijn Ismaïl Aissati (Vitesse), Rob Wielaert (Roda JC) en Jan-Arie van der Heijden (Willem II) tot het einde van dit seizoen verhuurd. Ajaxinside.nl zal vanaf heden wekelijks een kort verslag doen van de verhuurde Ajacieden in binnen- en buitenland.

Deze week was er een midweekse speelronde. Ook in Mexico was dit het geval, waar Darío Cvitanich weer persoonlijk succes kende. De verhuurde Ajacied scoorde twee keer in het met 2-3 verloren duel tegen Tigres de la UANL. Hij staat nu op zes goals in tien wedstrijden. Twintig minuten voor tijd werd hij naar de kant gehaald.

Rob Wielaert kwam dindsdagavond in actie met Roda JC. Voor eigen publiek wilden de Limburgers de stijgende lijn vasthouden, maar tegen NEC werd het 1-1. Wielaert is een vaste waarde centraal achterin en werd wederom niet gewisseld.

De woensdagavond van Jan-Arie van der Heijden begon goed. Tegen FC Twente kwam hij met Willem II op voorsprong tegen de concurrent van Ajax. Echter wisten de Tukkers de wedstrijd om te buigen in een 1-3 winst. Van der Heijden speelde de hele wedstrijd mee.

Ook Ismaïl Aissati moest tegen een titelconcurrent van Ajax. Met Vitesse speelde de middenvelder de hele wedstrijd tegen zijn oud-werkgever PSV, maar een verlies kon hij niet voorkomen. De Eindhovenaren wonnen met 0-2 in het Gelredome.

Bruno Silva kwam niet in actie.  

Reageren op dit bericht