Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 november 2010 16:50 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft vijf eerste elftal-spelers verhuurd dit seizoen. Bruno Silva en Darío Cvitanich werden per 1 januari 2010 voor één seizoen verhuurd aan respectievelijk het Braziliaanse Internacional en het Mexicaanse C.F. Pachuca. Daarnaast zijn Ismaïl Aissati (Vitesse), Rob Wielaert (Roda JC) en Jan-Arie van der Heijden (Willem II) tot het einde van dit seizoen verhuurd. Ajaxinside.nl zal wekelijks een kort verslag doen van de verhuurde Ajacieden in binnen- en buitenland.

Vrijdagavond was belangrijk voor Jan-Arie van der Heijden en zijn Willem II. De verhuurde Ajacied speelde een degradatieduel tegen VVV Venlo, speelde de hele wedstrijd mee, maar er werd maar liefst met 1-4 verloren. De Tilburgers staan nu stijf onderaan in de Eredivisie.

Op zaterdag kwam Darío Cvitanich in actie. De spits, die toch niet lijkt terug te keren bij Ajax, deed wat de Amsterdammers dit weekend nalieten; scoren. Tegen Querétaro F.C. maakte hij twee goals en daardoor won Pachuca met 2-1.

Zondagmiddag was het de beurt aan Ismaïl Aissati, die ook trefzeker was. Hij speelde met Vitesse tegen AZ en de Arnhemmers hielden één punt in eigen huis dankzij een mooie treffer van de verhuurde Ajacied. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Rob Wielaert nam het diezelfde middag op tegen Feyenoord. Roda JC, met Wielaert de hele wedstrijd binnen de lijnen, kwam nog met 0-1 voor. Echter wisten de Rotterdammers dankzij een late goal een punt te pakken.  

Reageren op dit bericht