Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 november 2010 15:32 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft vijf eerste elftal-spelers verhuurd dit seizoen. Bruno Silva en Darío Cvitanich werden per 1 januari 2010 voor één seizoen verhuurd aan respectievelijk het Braziliaanse Internacional en het Mexicaanse C.F. Pachuca. Daarnaast zijn Ismaïl Aissati (Vitesse), Rob Wielaert (Roda JC) en Jan-Arie van der Heijden (Willem II) tot het einde van dit seizoen verhuurd. Ajaxinside.nl zal wekelijks een kort verslag doen van de verhuurde Ajacieden in binnen- en buitenland.

Cvitanich kwam vorige week donderdag (1-1) en afgelopen zondag (3-3) in actie tegen Monterry tijdens kwartfinales van de Primera División Apertura. De verhuurde Ajacied speelde beide wedstrijden volledig mee, maar scoorde niet. Pachuca plaatste zich op doelsaldo voor de volgende ronde.

Aissati speelde zaterdagavond, onder leiding van de nieuwe trainer Albert Ferrer, met Vitesse tegen Heracles. In het Arnhemse Gelredome won de thuisploeg met 2-0. Aissati speelde de hele wedstrijd mee.

Met Roda JC liep Wielaert tegen een zeldzame nederlaag aan. In Doetinchem tegen de Graafschap gingen de Limburgers met 3-1 onderuit. Zoals al het hele seizoen was Wielaert een vaste waarde achterin en speelde negentig minuten mee.

In en tegen Heerenveen hoopte Van der Heijden met Willem II weer eens punten te pakken, maar niets was minder waar. Met de verhuurde Ajacied binnen de lijnen verloren de Tilburgers met maar liefst 5-0.

Bruno Silva kwam, zoals al maanden lang het geval is, niet in actie namens Internacional.  

Reageren op dit bericht