Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 december 2010 16:13 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft vijf eerste elftal-spelers verhuurd dit seizoen. Bruno Silva en Darío Cvitanich werden per 1 januari 2010 voor één seizoen verhuurd aan respectievelijk het Braziliaanse Internacional en het Mexicaanse C.F. Pachuca. Daarnaast zijn Ismaïl Aissati (Vitesse), Rob Wielaert (Roda JC) en Jan-Arie van der Heijden (Willem II) tot het einde van dit seizoen verhuurd. Ajaxinside.nl zal wekelijks een kort verslag doen van de verhuurde Ajacieden in binnen- en buitenland.

Afgelopen weekend speelde Cvitanich vrijdag met C.F. Pachuca tegen TP Mazembe Englebert. Niet voor de competitie, maar in de kwarfinale vam de FIFA Club World Cup. De Mexicanen, met de verhuurde Ajacied het hele duel binnen de lijnen, verloren met 1-0.

Van der Heijden ging zaterdagavond op bezoek met Willem II bij NEC. In Nijmegen verloren de Tilburgers weer eens, ditmaal met 3-1. Zoals gewoonlijk was de verhuurde middenvelder weer een vaste waarde en werd niet gewisseld.

Rob Wielaert nam het diezelfde avond op tegen ADO Den Haag. De centrumverdediger speelde namens Roda JC de hele wedstrijd weer mee. De Limburgers kwamen voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Voor velen bekend, moest Aissati het met Vitesse opnemen tegen zijn eigenlijke werkgever Ajax. In het Gelredome werd het 0-1 voor de Amsterdammers. Wel speelde Aissati de hele wedstrijd mee en Frank de Boer gaf na afloop aan nog toekomst in hem te zien zitten bij Ajax.

Het Internacional van Bruno Silva speelt dinsdag ook op het FIFA Club World Cup. De Brazilianen spelen dan de halve finales tegen TP Mazembe Englebert, maar Silva zit niet bij de wedstrijdselectie.  

Reageren op dit bericht