Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 26 oktober 2010 00:25 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft vijf eerste elftal-spelers verhuurd dit seizoen. Bruno Silva en Darío Cvitanich werden per 1 januari 2010 voor één seizoen verhuurd aan respectievelijk het Braziliaanse Internacional en het Mexicaanse C.F. Pachuca. Daarnaast zijn Ismaïl Aissati (Vitesse), Rob Wielaert (Roda JC) en Jan-Arie van der Heijden (Willem II) tot het einde van dit seizoen verhuurd. Ajaxinside.nl zal vanaf heden wekelijks een kort verslag doen van de verhuurde Ajacieden in binnen- en buitenland.

Vrijdagavond kwam Rob Wielaert al in actie namens Roda JC. De Limburgers gingen, met de verhuurde Ajacied in de basis, op bezoek bij NAC Breda. En zoals bijna al het hele seizoen behaalde Roda een goed resultaat door met 1-2 te winnen. Wielaert speelde de hele wedstrijd mee.

Darío Cvitanich en zijn C.F. Pachuca speelde op zaterdag tegen Jaguares de Chiapas. Met de Argentijnse spits in de basis werd er met 2-0 verloren. Cvitanich werd niet gewisseld, maar kon een verlies van Pachuca dus niet voorkomen.

Jan-Arie van der Heijden speelde op zondagmiddag met Willem II in Alkmaar tegen AZ. Helaas voor de middenvelder werd er wederom verloren. Het werd 3-0. Van der Heijden speelde wel weer negentig minuten mee, en maakt dus de door Ajax gewenste speelminuten op Eredivisieniveau.

Ook Ismaïl Aissati speelde op zondagmiddag zijn competitiewedstrijd. Met Vitesse ging hij in het eigen Gelredome met 1-4 onderuit tegen FC Utrecht. Ook de Marokkaanse middenvelder stond vanaf het eerste tot en met het laatste fluitsignaal op het veld, maar kon Vitesse niet meer helpen.

Bruno Silva kwam wederom niet in actie namens Internacional. Voor hem lijkt er de komende weken een plek op de tribune gereserveerd.  

Silva & Cvitanich kan je naar mijn mening beter verkopen, want dat zijn toch geen echte spelers die Ajax beter maken.

Aissati kan je voor een mooi prijsje aan Vitesse verkopen, want Aissati is een goede speler voor de subtop van de Eredivise.

In Jan-arie van der heijden geloof ik dat die wel kan doorbreken, want hij speelt redelijk goed bij Willem II, Vergeet niet dat hij opeens bij Willem II in een andere speelstijl moet spelen en overigens is hij vaak de man of the match aan Willem’s II zijde.

Wiellaert mag je gratis naar de schroot brengen.

Reageren op dit bericht