De Visser: ‘Jongens uit Zuid-Amerika brengen iets extra’s’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 22 juni 2016 13:00 – Bron: Voetbal International

1466346949

Piet de Visser is één van de bekendste scouts in de voetbalwereld. Met name voor Chelsea heeft hij veel waarde gehad. De Visser is door zijn netwerk ook bekend met Davinson Sánchez en Mateo Cassierra, de twee Colombianen die Ajax recent aan de selectie heeft toegevoegd. Dat er voor beide spelers ruim vijf miljoen euro is betaald, vindt De Visser niet gek. “Voor jongens uit de Eredivisie betaal je vaak ook de hoofdprijs en zijn die allemaal geslaagd dan?”

“Ik hoop dat die jongens niet te snel worden afgerekend. Zeker niet op het transferbedrag. Dit zijn jongens met potentie. Je moet ze de kans geven te groeien, net zoals je dat met jongens uit Nederland zou doen”, aldus de scout in gesprek met Voetbal International. “Deze jongens uit Zuid-Amerika brengen iets extra’s, iets wat we in Nederland misschien wel missen. Een aardige ontwikkeling dan ook in de hele discussie over de toekomst van ons voetbal.”

Met name over Sánchez is De Visser te spreken. “Hem heb ik een maand of twee geleden nog live aan het werk gezien. Hij is sterk, snel en heeft ongelooflijk veel power. Echt een beest. Opbouwend zal het in Nederland nog een paar tandjes beter moeten, maar zijn mentaliteit is geweldig. Casierra is een aanvaller. Toen ik bij zijn club ging kijken, zat hij op de bank. Maar mijn mensen spreken van een groot talent met een mooie toekomst. Ik ben wel benieuwd: ik heb gelezen dat Ajax flink voor hem betaalt en dat terwijl hij nog niet eens altijd speelt bij zijn eigen club. Die jongen zal tijd nodig hebben.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.