quote: Ruben

Ajax moet haar wedstrijden gewoon winnen, ook als overtredingen op Ajacieden niet bestraft worden. De scheids heeft er niet voor gezorgd dat Ajax als een natte krant speelde tegen Utrecht en twee doelpunten incasseerde.

De eerste helft was goed aan Ajax kant. Maar in de tweede helft was dat inderdaad minder. Echter ik zie een duidelijke overeenkomst tussen het slecht fluiten van de scheidsrechter en het wegvallen van het niveau van Ajax tijdens een wedstrijd. Het is natuurlijk niet goed te praten, maar het gebeurd. Afgelopen zondag was ook weer duidelijk te zien dat de spelers geirriteerd raakten, ook al tijdens de 1ste helft waarbij ze behoorlijk dominant waren.

Ik vind je veel te ver gaan door te stellen dat Ajax tegen Utrecht als een natte krant speelde. De 1ste helft was gewoon goed te noemen.

Verder vind ik dat je al die foute beslissingen van de scheidsrechters niet weg mag relativeren. Het is toch erg vreemd dat er bijna bij elke wedstrijd van Ajax wel iets aan de hand is. Je kunt een enorme lijst van blunders samenstellen waarbij Ajax de afgelopen jaren benadeeld is. Bij Ajax is dat schering en inslag, bij andere clubs zelden en nog weer andere clubs (psv en twente) kun je zelfs stellen dat er een enorme lijst is van blunders waarbij zij juist voordeel hebben. Hoe kan dat toch vraag ik me terecht af.

En wat verwacht je dan van Ajax. Een almachtige ploeg die elke wedstrijd weet te domineren en te winnen. Die tijd is al lang voorbij dat dat mogelijk is. Over de hele breedte is het niveau erg omhoog gegaan. Makkelijke wedstrijden zijn er niet meer. En voor alle tegenstanders in de competitie blijft Ajax toch altijd de te kloppen ploeg en deze tegenstanders leven toe naar het competitietreffen en hun thuiswedstrijd is dan voor hun en de supporters de wedstrijd van het jaar.

Nee ik geloof niet in een kampioenschap zolang Uilenberg en/of Kessler de scepter voeren in Zeist. Dus Emanuelson zal nog wel een tijdje bij Ajax blijven zolang daar geen andere wind waait.

Reageren op dit bericht