Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 19 oktober 2009 20:32 – Bron: Sportweek

Afgelopen zomer stapte Demy de Zeeuw van AZ over naar Ajax. De international lijkt de juiste keuze te hebben gemaakt, aangezien AZ op zowel sportief als bestuurlijk vlak dit seizoen de plank mis lijkt te slaan. De hoofdsponsor is failliet en het gat tussen Ajax en AZ beslaat al acht punten. Maar ook qua trainer is De Zeeuw uitermate tevreden. “Jol is als trainer verder dan Koeman”, zegt de Ajacied. “Koeman borduurt graag voort op het werk van zijn voorganger. Jol kan zelf een ploeg opbouwen.”

“Hij zet het tactisch goed neer en maakt spelers individueel beter”, gaat hij verder. “Soms met een grapje dan pakt hij je weer keihard aan.” Ondanks het succesjaar met Louis van Gaal, is De Zeeuw niet minder blij met Jol. “Ze bieden beide duidelijkheid. Tegelijk voel je altijd vertrouwen van ze. Van Gaal zat er nog dichter bovenop. Je kreeg op een presenteerblaadje wat je moest doen. Jol laat ons ook zelf nadenken”, vertelt de middenvelder.

Dus is Martin Jol de ideale trainer van Ajax? “Hij past hier beter dan Van Gaal, denk ik”, vertelt De Zeeuw. “Bij Ajax zijn meer mannetjes dan bij AZ. Marco van Basten had daar veel moeite mee vorig seizoen. Die pakte Luis Suárez een paar keer hard aan in de media”, aldus de oud-speler van AZ die niet denkt dat Jol dit zal doen. “Hij beschermt zijn spelers naar buiten toe, maar prikkelt ze binnenskamers doorlopend. Je ziet jongens sneller groeien dan vorig seizoen. Van de reserves hoor je geen wanklank. Dat is knap, want de selectie is enorm groot en divers.”  

Reageren op dit bericht