Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 augustus 2015 20:28 – Bron: Ajax Life

Vaclav Cerny maakte zaterdagavond zijn officiële debuut in het eerste elftal van Ajax. In de Amsterdam ArenA was hij blij met zijn eerste balcontact. “Het ging goed. Dan gaan de zenuwen weg. Als je de eerste bal slecht speelt, voelt het anders. Dan word je nog zenuwachtiger”, stelt de Tsjech na afloop tegen Ajax Life. Hij is duidelijk trots op zijn eerste minuten in de hoofdmacht. “Mijn shirt krijgt een mooie plek aan de muur van de slaapkamer. Boven mijn bed, denk ik.”

De pas 17-jarige buitenspeler was ook nog direct betrokken bij de derde treffer van de Amsterdammers. Hij zette de aanval op waaruit Anwar El Ghazi scoorde, die de bal ontving van Lasse Schöne. “Yaya speelde een goede bal op mij en ik passte naar Lasse. Ik wilde de bal eigenlijk aannemen en een versnelling plaatsen om zelf iets te proberen, maar ik zag Lasse vrijlopen en speelde hem direct aan.”

Uiteraard hoopt Cerny nog veel meer minuten te maken in het eerste elftal, maar hij blijft er realistisch onder. “Ik ga gewoon weer trainen en dan zien we wel wat er daarna gebeurt. Ik zit bij Jong Ajax, denk ik, dus ik zie het wel. Bij Jong Ajax kreeg ik tijdens mijn debuut ook twaalf minuten, nu weer. Maar de Arena is toch een heel andere ervaring dan een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.”