Debutant Ekkelenkamp: “Ronaldo moest neer”

Jurgen Ekkelenkamp maakte gisteren als invaller zijn debuut in de Champions League. De Ajax-middenvelder is sinds zes dagen 19 jaar. De middenvelder was al blij dat hij bij de selectie van de Amsterdamse club zat.

Ekkelenkamp kon het na afloop van Ajax – Juventus (1-1) nog altijd niet geloven. „Maar het schijnt toch echt gebeurd te zijn”, lachte de Ajacied. Ekkelenkamp kreeg in de tweede helft het sein om te warmlopen. Vrij snel daarna moest het talent in het veld om Lasse Schöne te vervangen en hij kreeg nog een grote kans ook. “Dan weet je bijna niet wat je meemaakt”, zegt hij tegen De Stentor. “Maar plotseling weet ik me vrij te spelen en kreeg ik een kans. Ik zag die bal er al in gaan maar helaas was de doelman er nog.”

Behalve de kans was er nog een opvallend moment met Ekkelenkamp in de hoofdrol. Hij kreeg de gele kaart na vasthouden van Ronaldo. “Ik moest die counter eruit halen. Ronaldo moest neer. Natuurlijk maakt het dan niet uit dat het om Ronaldo gaat. Ik dacht alleen, hij mag niet nog een keer scoren”, aldus de middenvelder die naast zijn eerste CL-wedstrijd ook zijn eerste gele kaart ontving.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.