Debutant Meleg: ‘Dit was geen geluk’

Dejan Meleg maakte zaterdagmiddag zijn officieuze debuut voor Ajax en gaf daarbij direct zijn visitekaartje af. De 18-jarige Serviër maakte op pikante wijze de openingstreffer voor de Amsterdammers: de linksbuiten draaide een corner fraai in het doel. Meleg is dan ook zeer te vreden over zijn eerste speelminuten in het eerste.

1360273576

“Dit was mijn debuut in Ajax 1 en ik ben zeer tevreden met mijn spel in de eerste helft. En natuurlijk ook het doelpunt, daar ben ik heel blij mee”, zegt hij voor de camera van Ajax TV. “Sommige mensen zeiden dat het geluk was, maar dat geloof ik niet.”

Ondanks die goede start is het nog allesbehalve zeker dat hij deel gaat uitmaken van de A-kern van hoofdcoach Frank de Boer. “Ik wil goed trainen in de voorbereiding en als ik de kans krijg, ga ik voor een plek bij de eerste achttien. Daarna wil ik natuurlijk graag een basisplaats veroveren”, klinkt het echter optimistisch.

Trainer De Boer is blij met de komst van het Servische toptalent. “Die jongen heeft heel veel talent. We zijn heel blij dat hij bij Ajax voetbalt”. Ondanks dat de oefenmeester het een mooi doelpunt vond, was De Boer meer blij met de traptechniek die de Serviër leverde: “Het ging mij er om dat de bal met de juiste snelheid voor de goal kwam. Dat gebeurde en als je dan scherp bent kun je ook nog in één keer score ja.”

Bekijk hier het fantastische doelpunt van Meleg.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.