Debutant Noa Lang gelijk belangrijk

Voor de 19-jarige aanvaller Noa Lang was woensdagavond een speciale avond. Lang mocht zijn Eredivisiedebuut maken en was daarin gelijk belangrijk. De geboren Capellenaar was met een assist betrokken bij het winnende doelpunt van Daley Blind in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle.

In een moeizame wedstrijd voor Ajax werd Lang in de 83e minuut ingebracht voor Lasse Schöne. Twee minuten later was daar al het moment. Met een prachtige voorzet wist hij Blind te bereiken, die de bal bij de tweede paal vrij binnen kon koppen. Daarmee viel tot iedereens opluchting de 2-1 en was Lang de gevierde man.

Na afloop had de jonge Ajacied dan ook een glimlach van oor tot oor. “Ik kreeg de bal op een plek waar ik ‘m heel graag heb. Ik zoek dan naar het chipballetje bij de tweede paal en dit keer kwam de bal precies op het hoofd van Daley. Ik weet dat er sowieso altijd iemand staat, we trainen vaak op zulke ballen. Het ging gewoon perfect. Ik ben normaal nooit zo wild, maar ik was echt blij en sprong ook maar over de boarding.”

Lang verruilde in 2013 de jeugdopleiding van Feyenoord voor die van de Amsterdammers. Dit seizoen was hij vooral actief bij Jong Ajax en speelde hij in het voorseizoen al voor Ajax 1 tegen Wolverhampton Wanderers.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Jan van der Horst

Jan van der Horst